Когато китайският художник Ай Уейуей открие новата си изложба през април,

...
Когато китайският художник Ай Уейуей открие новата си изложба през април,
Коментари Харесай

Ai Weiwei пресъздаде водните лилии на Моне, използвайки 650 000 парчета Lego

Когато китайският художник Ай Уейуей открие новата си галерия през април, посетителите ще се сблъскат с позната сцена в Музея на дизайна в Лондон: фамозните водни лилии на Клод Моне. Но вместо да се състои от импресионистичните четки на френския художник, монументалното произведение на изкуството е направено от тухлите Lego - големите 650 000 от тях в 22 разнообразни цвята.

Озаглавено " Водни лилии # 1 ", необятното парче с широчина над 15 метра е най-голямото произведение на Lego, което Ai в миналото е правил, съгласно музея.

 

Неговата версия изобразява идиличните езера с лилии в дома на Моне в Живерни, само че включва, от крайната дясна страна, " мрачен портал ", намекващ за детството на Ай в китайския район Синцзян. Парчето мрачно Лего съставлява вратата към подземна землянка, където художникът е живял с татко си в заточение през 60-те години на предишния век, съгласно прессъобщение на музея.

 

" Във " Водни лилии #1 " интегрирам импресионистичната картина на Моне, напомняща за зенизма на Изток, и съответни прекарвания на татко ми и мен в цифровизиран и пикселизиран език ", споделя Ай в изказване. " Тухлите играчки като материал, с техните качества на стабилност и капацитет за деконструкция, отразяват атрибутите на езика в нашата бързо разрастваща се епоха, където човешкото схващане непрекъснато се разделя. "

 



 

Пресъздаването на водните лилии на Моне от Ai Weiwei изисква стотици хиляди тухли Lego. Кредит: Ела Бялковска/OKNO студио

 



 

Дългата над 15 метра творба ще заеме цяла стена на галерията в Музея на дизайна в Лондон. Кредит: Ела Бялковска/OKNO студио

 



 

 Източник:

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР